Tuesday, March 29, 2011

yang aku suka...

Dah nak masuk 2 bln aku kat sini, kat tmpt org.. Well, skang dah x rse asing sgt.. At least, kt Palmerston North. So, kali ni aku nk kongsi, antara benda yg aku ske kt Palmy nih..

Firstly,aiskrim yg sangaaaat sedap.. aku mintak triple scoops each time aku beli aiskrim.. yup, unfortunately 3 scoops is the most scoops they offer.. =.=" *walaupun abg yg jual tu agak keberatan nk kasik bila 1st time aku mintak nk 3 scoops.. Diskriminasi terhadap saiz.. Ceit!





secondly,
A very peaceful town with very polite people. Aku bley setuju ngn sesetengah pndpt, actually, kbnyakan pendapat yg cakap, 'Islam di bumi kafir'. Its true really... thirdly, Massey University of coz! My uni.. A great place utk menimba ilmu Allah yg bertimbun2 kt muka bumi ni. Macam dlm surah Luqman, ayat 27:

"Dan seandainya pohon-pohon di bumi menjadi pena dan laut (menjadi tinta), ditambahkan kepadanya tujuh laut (lagi) sesudah (kering)nya, niscaya tidak akan habis-habisnya (dituliskan) kalimat Allah (ilmu Allah). Sesungguhnya Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana."

Plus, aku bley lepak kt mna2 je aku nk, nk tergolek, tido... opps STUDY(kahkah). Spot yg pling best, bwh pokok dpn kolam, tpi Aghort Lect Block. (if any of you guys know where that is.. heee)

nilah family ktrg...



ngn pakcik2 Viking..


Fourth, Tmpt yg sgt cantik!!! Subhanallah... Mcm yg korg tgok dlm Lord of The Ring tu, xtipu.. hehe.. Tpi, tmpt je yg tersgtlah cantik, klu xnak BUKAK MATA, sia2 juga.. Sbnrny, xprlu gi jauh2 nk 'bukak mata'. Kita tgok diri sndiri pon dah bley bukak mata trhadap kebesaran keagungan Allah.. Agree??



first time aku smpt kt tmpt ni.. (uish.. cntik ni klu kawen kt sini.. haha)



ni kolam kt rose garden.. subhanallah...




cuba teka ni apa??? ha... tandas.. haha.. cantikkan?? dan sgt bersih..
aku teringat senior aku dulu pnah kata, "kat sana, tndas sgtla bersih.. ibaratnya kalau kek jatuh, nak amik mkn blik pon boleh.." walaupon abg tu sgt exaggerate, tpi more or less mksud dy smpi la.. then, 2 years after that, wow, abg tu sgt x tipu.. huhu

So, smpi situ dulu.. Aku nk gi kelas fav aku.. BIO ANIMAL!!! Harini tajuk lect, Phylum Platyhelminthes aka Flatworms.. Da~ oh, satu lagi, harini aku dpt blik chicken embryo aku.. yeay!! Ada rezeki, aku tunjuk kt korg embryo yg aku wat last week.. wassalam..




masa festival of culture last saturday.. nilah mknn yg aku jmpa, yg pling dekat ngn makanan kt malaysia..

Shaved ice = ABC
hazelnut caramel = kcg kuda kt pasar malam.. hihi
roti arab = roti nan

7 comments:

are-are said...

hoho rindu laa kat kaw. sedap tak makanan kat sne ? hehehe.. booking satu tempat tuk aku, aku nak datang kawen kat sane nnti. haha ;D

akubukansapesape said...

haha... mknn seme sdap.. xbley mkn je.. haha..

bley... beres dah tmpt tu.. dah lma spare tuk ko

Annas Alias said...

best gler wehhh!

akubukansapesape said...

annas,
apa yg best glerr ko??? eskrem??? tau xpe.. haha

lme xdgr cte ko.. bz study eh?

Baihaqi Basri said...

nak ice cream gakk...

akubukansapesape said...

bai,

ahaks~ eskrem kn berlambak kt shah alam tu?? tpi, satu r mnde aku krg ske pasal eskrem kt sini.. xde org nk blnja.. haha

purwi said...

nitip pesan,telah dibuka kontes menulis berhadiah menarik. Silahkan baca selengkapnya di http://myscientificlist.blogspot.com/2011/04/publication.html