Tuesday, February 8, 2011

rezeki lagi..

Alhamdulillah ada rezeki Allah nk bgi kt aku di bumi asing... Insyaallah mmgu dpan aku akn start idup kt bumi asing yg tetap gak milik Allah.. hehe..

Alhamdulillah dgn berkat doa parents, kengkwn, sedara sepapat n xlpe pada kcing2ku.. smpi aku ke thap nih..


Alhamdulillah gak ngn rezeki Allah bgi melalui seme2 knlan terdekat aku, yg jauh pon ada. ada yg aku xsmpt jmpa mka pon tuk berterima kasih ats pmberian mereka... akhirny aku brjya gak memiliki sebijik camera..... (tuh yg nk cite sbnrny.. aku bli camera bru.. hehe)

so... aku cam batak sket sbb bru explore camera nih.. ni pon men tkan2 je lgi blom baca agi manual book yg tebal mcm buku anatomy tuh.. (fuuh!! rse hebat bla sbut nme buku tuh! erk~~)

Inilah antra hasil yg aku dpt selama aku mnekan2 nih tdik...


first, ni gmbr normal dia.. (sory lah aku amik gmbr meja buruk aku ni sbgai subjek.. kihkih)



ni jadik klu aku gne pop art.. glerk oren2 jdik nye.. mmg pop abih art ah.. (ngerk~)





klu drawing effect lak cani.. kre lpas nih aku bley publish coloring book dah r.. ley r start isi borg di akhir post ni nti tuk tmph
an ek...




ni klu fish eye.. kre korg phm r nape effect ni dpggil fish eye kn?? BOLAT jek jdik gmbrny.. aku figured, gmbr ni sesuai tuk amik gmbr manusia2 yg underweight sgt2 tuh.. xpon sape yg nk wat flyers tuk promotion haiwan trnakan mereka.. kasik nmpk shat n gmok2 sket.. bley jual mhal..
:P




and last, pin hole... kre cam korg ada halo r kn.. rse cm cte enchanted tuh.. time mnri spotlight focus kt korg... hehe... xpon cm barbie (sure cousin aku excited gler klu tau nih)




so tulah yg aku 'batak' kn hri nih.. korg terasa mem'batak'i x??? ngeheh.. Alhmadulillah.. seme rezeki dri Allah.. so, aku hrap korg pon phm mnde2 ni cm sptutnya kte phm. despite keseronokn kte dpt smthg, kne igt.. tu seme hak Allah.. Allah yg nk bgi.. mmg bkn Dia kasik up front mnde2 cm camera nih.. melalui org lain yg gak hamba dia.. kn??

Satu agi kte kne igt.. rezeki Allah tu mcm2.. kte je yg selalu lupa n xprasan.. so, jgn pnah skali mndustakan rezekinya.. percayalah... selagi kite brnafas.. ada rezeki Allah sediakn tuk kita..


p/s: Alhamdulillah gak kwn2 aku dri mesir seme dah selamat smpi ke Mesia n bley hntar aku nti.. hehehe

8 comments:

ainazirah said...

Want to 'like' a thousand times

yep betul rezeki klu Allah nak bagi kdg2 mmgx sangke2

smlm ak pegi pejabat pos bayar 4 keping bil cukai tanah.. sampai2 dapat nombor jarak nak dekat 100 giliran.. sekali tgh2 blur tu ade sorg makcik chinese dtg kasi nombor dier yg x sampai 20 jarak dier dgn berkate "nak bayar bil eh, ambilla ni, sy dh bayar" ^^

p/s: mesti same brand dgn kamera aku.. haha

akubukansapesape said...

yup2 chah... stuju ngn ko.. mcm2 cara Allah nk kasik rezeki kt kita..

Olympus FE4030 ko pnye??
btw, cane prep?? beres??

ainazirah said...

yep betul brand & series tu. kaler merah~

prep? haha.. smlm baru dpt pack barang. lps ni nk kne kemas rumah sabtu ni nak wat makan2

akubukansapesape said...

owh... ok r.. aku xpack agi.. kihkih..

aku amik kaler putih... instinct tu.. nk gak same camera ngn ko.. kahkah

Siti Haslinda said...

haiii wanaaaaa

akubukansapesape said...

ye linda....... ewah!!!! dah ada blog skang.....

iman_insyirah said...

erkkk
ni ke yg ko wat mse printah berkurung neh huhu...

akubukansapesape said...

well... pe lagi yg bley aku wat?? nk amik gmbr ngn org tuh.. xmo dtg.. trpksalah amik gmbr meja jek.... wuwuwuwu