Sunday, April 10, 2011

embryo

igt x aku penah ckp.. klu ada rezeki aku akn share ngn korg embryo yg aku wat?? ha... nk tunjuk lah ni.. (ayat tnpa ada niat nk riak ni tau~)










bukan main lagi amik dri 3 angles tuh.. hiks.. tpi xperlu sbut kt mna aku adakn sesi fotografi ngn embryo nih.. haha..

right after ktrg dpt blik embryo masing2.. terkeluar ayat nih dri mulut aku ( yg of coz aku suarakn kepada housemate aku la kn..)

"terpikir x?? Betapa hebatnya Allah.. Cuba ko bygkn, kita buat model ni dalam masa 3 jam. Dgn pening pale nk locate every details, kotor2 tgn lagi men ngn plasticine.. X sempurna n lengkap pon apa yg kita wat sbnrnya.. Tpi Allah, kunfayakun.. Jadi terus.. "

Kawan aku just angguk mengiakan.. pastu ktrg masing2 lost in our own thoughts.. Mashaallah..

Korg setuju x ngn aku? Betapa hebatnya kekuasaan Allah yg dia tunjukkan dalam setiap ciptaanNya.. Bukan satu, bukan dua, tapi berjuta2 maybe lebih lagi yg Dia buat.. EVERYTHING.. literally everything yg kita nampak, yg kita xnmpk, yg kita sedar kewujudannya n banyak lagi yg belum kita discover tentang yg lain..

Sama2lah kita pk2 kn semula..
jgn padai ckp LU PKIRLAH SENDIRI je.. cuba sesekali tu kita cuba wat apa yg kita selalu sebut tu.. kn??

Moga2 hidayah Allah smpi kat kita.. Ameen...

8 comments:

MySara said...

salam. hai wana.igt aku lagi x?pe kaba?comel nye embryo ko..hehe

aku setuju ngn ko wana. ciptaan Allah ni mmg sgt hebat.x perlu tgk jauh, tgk diri kita ni.dah nampak dah betapa hebatnya.subhanallah.rugi la org yang x nak bersyukur.:)

btw,gudluck in ur study eh.
May Allah bless:)

akubukansapesape said...

mai,

dusta gler aku xigt ko.. haha..
trimas2.. tgok org r.. (erk~)

tulah kn.. subhanallah..

gudluct to u too.. :)

-li.zue- said...

yg ni pun dah nampak hebat.

yang Allah jadikan tu,
masyaAllah, lagilah ribu juta kali hebat.



erk.apsal ko kena buat mende alah ni wei? hehe

are-are said...

wargh wana, cateknyer embryo ko buat. subhanallah. aku setuju dgn pendapat ko. allah mmg hebat dan tiada tandingannyer kan..

iman_insyirah said...

weh,knape ko pon kne wat embryo?org xkne buat pon huahua...
p'ciptaan manusia itu adalah sebaik-baik ciptaan dan tiada kuasa lain yang dpt menandinginya
~sokmo insaf lepas kelas special embryology.insaf kejap je tpnye huhu...

akubukansapesape said...

zue,
knelah wat weh.. klas bio animal aku.. haha

are,
trimas2.. tu pon ada cacat sket sbnrnya.. haha.. las minute bru sdar.. aku tmpal ske2 aku je.. xde mkna aku nk wat smula mnde alah tu.. kurkur

anis,
pastilah wat.. tpi bknlah embryo org.. ayam pnye embryo tuh.. tpi nmpk lbih krg.. embryo seme2 big multicellular nmpk sama.. sbb tu dyorg kuar theory evolution..

nwey, xpe, kte cba lagi tuk insaf lama2 sket ek..

hud2 said...

mok cik!
lu tgn sula pasti bau busok ma lps men itu plastesin
tapi wa tetap kebersetujuan sama ini post. betul la lu ckp tu.
satu lagi wa mau beritahu, wa sikalang turut menge'post' lilalam belogsempot (blog tj) :)

akubukansapesape said...

huda,
haha... yelah makcik...